Seat

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

To iCloud θα χρησιμοποιεί servers της Microsoft, Amazon

Μια περίεργη αναφορά από το AppleInsider την περασμένη βδομάδα κάνει λόγο για χρησιμοποίηση των υπηρεσιών hosting των Microsoft και Amazon για την λειτουργία του επερχόμενου iCloud.



Το δημοσίευμα αναφέρει η υπηρεσία iCloud της Apple θα παρέχεται από το Azure της Microsoft και το AWS της Amazon με τα δεδομένα να μοιράζονται μεταξύ των δύο.


Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων των κινήσεων (HTTP traffic) από τις beta εκδόσεις του iCloud υπάρχουν, όντως, οι ενδείξεις ότι γίνεται χρήση τόσο του Azure όσο και του AWS.


Το ερώτημα που γεννιέται, λοιπόν, αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο data center κόστους $1 δις που κατασκεύασε η Apple στη Βόρεια Καρολίνα.Υπάρχουν διάφορα σενάρια:


Το πρώτο αφορά την πλήρη χρησιμοποίηση του data center της Apple για το iCloud και την χρησιμοποίηση του Azure και AWS για backup ή άλλες περιορισμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνεται χρήση μόνο του Content Delivery Network του Azure για το streaming περιεχομένου.


Ένα άλλο σενάριο που υποστηρίζεται και από ενδείξεις αφορά την χρησιμοποίηση του Azure και AWS για την εκεί αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών και τη διαχείριση των links προς αυτά από το data center της Apple.


Το τρίτο και “καλύτερο” σενάριο κάνει λόγο για την κατασκευή του data center της Apple με σκοπό τον εκφοβισμό των ανταγωνιστών. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο το data center της Apple είναι άδειο!


Φυσικά η χρησιμοποίηση υπηρεσιών hosting από τις Microsoft, Amazon δεν είναι κάτι το μεμπτό μιας και οι δύο εταιρείες είναι αρκετά αξιόπιστες στο χώρο αυτό και είναι απολύτως λογικό.


[via AppleInsider, InfiniteApple]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου